viernes, 30 de marzo de 2012

MAPES CONCEPCUALS

Els mapes conceptuals són una eina que ens permet aglutinar la informació d'un tema extens en unes quantes paraules per poder aclarir les nostres idees o ajudar-nos a estudiar, recordar, o memoritzar d'una manera molt més senzilla.

Aquesta pràctica de realitzar mapes conceptuals s'ha realitzat des de fa molts anys però les noves tecnologies s'han ficat també en aquest tema, existint així alguns programes d'ordinador que ens permeten realitzar mapes de conceptes de forma fàcil, senzilla i una mica orientada a l'edat dels alumnes.

Personalment he treballat amb dos programes diferents que permeten fer mapes de conceptes però que segons el meu criteri un estaria més enfocat a xiquets/es i un altre més a adolescents i persones de més edat encara que pense que amb ajuda, els nens són capaços d'aprendre a usar qualsevol eina.

El primer programa es diu Cmaptools i el segon Kidspiration que és un programa que serveix per realitzar mapes de conceptes de forma fàcil i senzilla. Aquest últim és més adequat per a xiquets i xiquetes que el primer.No hay comentarios:

Publicar un comentario