miércoles, 11 de abril de 2012

Contes interactius

¡Bienvenido a clicclicclic!

Aquesta web m'agradat molt. Es tracta de contes interactius, es a dir que és precís que participem activament per a poder avançar. Aquestos contes hi ha una narradora que ens els conta i també apareix el text escrit per a poder llegir-lo. Ademés en tots els contes hi ha un xicotet animalet que ens parla donant-nos indicacions i ajudant en la participació del xiquet/a. 

La web proporciona contes per a dos etapes, en el cas dels contes de 3 a 6 anys l'animalet que ens ajuda és el mateix per a tots els contes i es tracta d'una xicoteta aranya, mentre que en el cas dels contes de 6 a 8 anys hi ha un personatge per a cada conte.


La distribució és aquesta:
 • Iván y Navi, el poder de la imaginación per a xiquets/es de 3 a 6 anys i amb l'ajuda d'un adult: es tracta de dos germans que són els protagonistes i que s'ajuden mutuament per a resoldre problemes que se'ls presenten. Els contes són els següents:
 1. El más grande y el más pequeño.
 2. La fiesta del Minutauro.
 3. ¿Dónde está miau?
 4. ¿Qué hacemos con el enfado?
 5. La palabra perdida.
 6. Desaburrimiento.
 7. Un circo en la cama.
  • El mundo al revés, altres versions dels contes populars per a xiquets/es de 6 a 8 anys: són contats d'una forma diferent a la que coneixem. En aquest nivell els contes interactius que ens ofereix la web són:
  1. Caperucita sin capucha.
  2. La bella dormilona.
  3. 1, 2, 3... ¡Cerditos!
  4. Garbancito, el grande.
  5. Blancanieves en multicolor.
  6. La cominlona de Hansel y Gretel.
  7. Pedro el miedoso.
  Com que les Noves Tecnologies formen part de la vida dels xiquets i xiquetes des de menuts, amb aquest recurs es preten apropar-los valors importants per al seu desenvolupament i reunir a la familia per a aprendre mentre es gaudeix.

  Leer es un juego

  Ara presente una altra pàgina que ens ofereix contes interactius amb imatges molt colorides i molt atractives per als xiquets/es. Es presenta una imatge principal que és una biblioteca, a la qual trobem 3 llibres que podem llegir. Hi ha una narradora que explica el conte i a part, apareix el text escrit però amb certes diferències en cada un d'ells que explicaré a continuació.  Els tres contes són:

  • Los piratas y la ballena: al text de cada fulla del conte falta una lletra d'una de les paraules, per això és precís que el xiquets o xiqueta lligeixa i trie la adequada. 
  • El Elefante que hace Yoga: una de les paraules de cada pàgina del conte no està ben escrita, i ens ofereix aquesta paraula dividida en síl·labes de tres formes diferents, una de les quals està escrita correctament.
  • La Princesa y el Dragón: en aquest conte apareix el text i a cada pàgina falta una paraula. Al costat apareixen dibuixos i hem d'elegir el que correspon a la paraula que ens falta per a que aparega escrita i puguem seguir llegint.

  En tots els casos hi ha un xiquet que ens felicita enèrgicament quan encertem les respostes adequades i ens anima a tornar a intentar-ho si ens equivoquem. També compta amb efectes sonors i música de fons.

  No hay comentarios:

  Publicar un comentario